Çaycuma.org Haber Tarihi-Saat: 30.5.2023 10:58:52

Eski bina yeni sistemle güçlendiriliyor - 0

Çaycuma’daki ilklerin yapısı yeni bir ilke daha imza attı


Bu Haberi Facebook'ta Paylaş




Eski bina yeni sistemle güçlendiriliyor

İlçenin ilk betonarme binası olma özelliği taşıyan Çaycuma Belediyesi eski hizmet binasının kolonları, yeni bir ilke daha imza atılarak karbon lifli polimer kumaşla güçlendirildi.

Çaycuma Belediyesi eski hizmet binasının restorasyonuna devam ediyor. 1960’lı yıllarda, ilçenin ilk betonarme karkaslı binası olarak yapılan yapı aslına uygun hale getiriliyor. Bu amaçla yapılan çalışmada dış cephesine sonradan yapılan Amerikan Siding Mantolama Sistemi sökülerek Marmara mermeri ile kaplandı. Yine sonradan yapılan PVC pencerelerin özgün halindeki ahşap doğrama ile değiştirildiği çalışma sırasında taşıyıcı kolonlar da özel bir yöntemle güçlendirildi.

BAŞKAN KANTARCI ÖZEL YÖNTEMLE GÜÇLENDİRİLMESİ TALİMATI VERDİ

Binanın dış kaplamalarının soyulmasıyla, yapının önündeki daire kesitli uzun kolonlarda korozyon oluştuğu saptandı. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yapının deprem dayanımının artırılması amacıyla, kolonların, yeni teknolojilerle güçlendirilmesini istedi. Güçlendirmede Çaycuma’da bir ilk olarak karbon lifli polimer kumaş kullanılmasına karar verilmesi üzerine, önce, epoksi yapıştırıcı ve özel harçla kolonların onarımı yapıldı. Onarımı yapılan kolonlar daha sonra karbon lifli polimer kumaşla sarıldı. Yapılan bu uygulamanın ardından kolonlar özgün projede olduğu gibi Marmara mermeri ile kaplanarak işlem tamamlanacak.

YENİ TEKNOLOJİ ÜRÜNÜ KARBON ELYAFLA GÜÇLENDİRİYORUZ

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Kantarcı, “Eski Belediye binamızın restorasyonu sürüyor. Bina önündeki daire kesitli uzun kolonlara yeni teknoloji “karbon elyaf” sarılması sureti ile güçlendirme yapıyoruz. Not: Bu bina, Çaycuma’nın betonarme karkas tekniği ile inşa edilen ilk yapısıdır.” diyerek fotoğraflarını paylaştı.

TARİHİ KİMLİĞİ VE TAŞIDIKLARI ÖZELLİKLERE TAM BİR UYUM OLUŞTURDU

Çaycuma Belediyesi eski hizmet binası 1960’lı yıllarda Nihat Kantarcı’nın belediye başkanlığı sırasında yapıldı. İlçenin ilk betonarme karkaslı yapısı olarak tarihe geçen bina, yeni belediye kompleksinin hizmete girmesi üzerine 2020 yılında boşaltıldı. Yapım tekniğiyle bir ilki temsil ettiği Çaycuma’da 60 yıllık görevi sırasında birçok ilke imza atan, hizmet verdiği 60 yıllık sürede “bellek mekân” niteliği kazanan yapının, ilçede yeni bir ilke imza atılarak özel bir yöntemle güçlendirilmesi, tarihi kimliği ve taşıdığı özelliklerle tam bir uyum oluşturdu.


Eski bina yeni sistemle güçlendiriliyor

Eski bina yeni sistemle güçlendiriliyor

Eski bina yeni sistemle güçlendiriliyor

Haber: CUMA
Hit: 995


 

 

 

 

  Bu GRUPTAKİ HABERLER
Çaycuma Belediyesi'nin Bütçesi Gurur Kaynağı Oldu
Çaycuma Belediyesi'nin Bütçesi Gurur Kaynağı Oldu
Filyos Yaz Sezonuna Hazırlanıyor
Filyos Yaz Sezonuna Hazırlanıyor
Çaycuma sinek sorununa daha hazırlıklı
Çaycuma sinek sorununa daha hazırlıklı
Abdullah Kalaycı Caddesi Yenileniyor
Abdullah Kalaycı Caddesi Yenileniyor
Filyos'ta Temiz Bir Gelecek İçin İlk Adım Atıldı
Filyos'ta Temiz Bir Gelecek İçin İlk Adım Atıldı
Çaycuma'da Yeni Garaj Projesi Başlıyor
Çaycuma'da Yeni Garaj Projesi Başlıyor

 



 
 

Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

 

 

 

 

www.caycuma.org

  

© Yasal Uyarı